Vstupní diagnostika
- měření a vážení
- měření podkožního tuku
- měření krevního tlaku
- informační pohovor (lze absolvovat samostatně)
Kompletní informace o stravování
- v této hodině bude klient informován a prakticky seznámen se zásadními
chybami v jeho stravování (na základě ukázky jeho vlastního jídelníčku cca 3 dny)
- podrobný rozbor základních principů správného stravování
- jak správně nakupovat
- jak pokrmy připravovat
Vypracování zdravého jídelníčku
- sestavování individuálního stravovacího programu ,,na míru´´
- zdravý jídelníček dává větší ,,svobodu´´ v možnosti výběru určitých kombinací
- učí klienta jíst zdravě a do budoucna nebýt neustále vázaný na rozepsaný
jídelníček
Vypracování podrobného dietního programu
- sestavení diety na základě zdravotního stavu, bazálního metabolismu, počáteční
hmotnosti a % podkožního tuku
- dieta klienta zavazuje ke striktnímu dodržení předepsaného jídelníčku
(v případě nedodržení dieta není účinná)
- předepsaná dieta není příliš pestrá z důvodu účinnosti na organismus
- v některých případech je však nevyhnutelná a jako jediná může docílit úbytek
hmotnosti
Vedení osobní evidence
- jedná se v podstatě o kontrolní hodiny, kdy se ujistíme o dodržení určených
principů a programů
- ujistíme se zda hmotnost ubývá z tuku a nikoliv z aktivní svalové hmoty
- měření podkožního tuku
- vážení
- vizuální kontrola
- kontrola pravidelně 1x 4 týdny
- v prvních 8 až 10 týdnech je doporučená kontrola 1x týdně
Tréningový program
- vypracování tréninkového programu v domácích podmínkách
- ukázka tohoto programu a jeho naučení
- správná technika cvičení
|